Heupechografie cursus (Graf cursus)

De cursus voor 2024 is volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. U krijgt dan bericht indien er een plek vrijkomt of krijgt als eerste de kans om in te schrijven bij een volgende cursus.

 

3rd International Infant Hip Ultrasound Course Rotterdam (Graf course)
Data: 17-18 juni 2024
Lokatie: Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis
Voertaal: Engels

Voor de derde keer in Nederland zullen de afdelingen kinderorthopedie en kinderradiologie van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in samenwerking met de Werkgroep Kinderorthopedie (WKO) de heup echografie cursus volgens Graf organiseren. De cursus is geschikt voor medisch professionals die zich bezighouden met diagnostiek en behandeling van heupdysplasie (DDH) in alle facetten en niveaus. Hieronder verstaan we (kinder) orthopeden, (kinder) radiologen, kinderartsen, echoscopisten, gespecialiseerd verpleegkundigen, arts-assistenten en alle andere geïnteresseerden. Tijdens de cursus zal kennis worden genomen van de techniek en interpretatie van heup echo’s bij baby’s en jonge kinderen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: pathologie, anatomie, analyse en interpretatie van echobeelden, verkrijgen van de beelden, positionering en omgang met patiënten en hun ouders, behandeling van DDH. Dit alles gebaseerd op de Graf methode en classificatie. De volledige faculty is opgeleid door Prof. Graf zelf om deze cursus te mogen verzorgen. De cursus start maandagmiddag en zal duren tot dinsdagavond. 

Vooraf aan de cursus over de echografie volgens Graf, zal op maandagochtend een pre-course worden verzorgd over transinguinale echografie om de heuppositie te monitoren na repositie.

Accreditatie wordt aangevraagd bij zowel NOV als NVvR. Voor overige vakverenigingen kan contact worden opgenomen met de cursusorganisatie.